Situația de criză are un impact negativ asupra activității pe care o desfășurați?


Pentru că asistăm și suntem expuși, în această perioadă, la o situație de urgență/criză generată de virusul Covid-19, respectiv extinderea epidemiei de coronavirus și impactul care produce deja tulburări în mediul de afaceri, conducerea Camerei de Comerț și Industrie Alba a considerat oportun să lanseze un apel către companiile membre.

În calitatea de reprezentant și susținător al mediului de afaceri, instituția camerală solicită comunității de business să comunice dacă situația de criză are un impact negativ asupra activității pe care o desfășoară. De asemenea, antreprenorii sunt rugați să transmită sugestii sau puncte de vedere cu privire la măsurile ce trebuie luate în contextul crizei coronavirusului, pentru a nu destabiliza activitatea companiilor.

Camera de Comerț și Industrie a României face parte din Grupul de lucru interinstituțional pentru evaluarea impoactului economic, financiar și bugetar asupra României, generat de efectele epidemiei Covid-19 – (GLI – ECOROM), care își desfășoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului și a Administrației Prezidențiale, prin Departamentul Politici Economice și Sociale. Camera de Comerț și Industrie a României a solicitat deja Guvernului României ca, pe lângă măsurile pentru combaterea răspândirii noului virus, să adopte cu celeritate măsuri pentru sprijinirea economiei și a mediului de afaceri. GLI – ECOROM are ca obiective analiza riscurilor economice generate de epidemie, monitorizarea permanentă a tuturor indicatorilor macroeconomici naționali și a evoluțiilor din principalele economii partenere din Uniunea Europeană, elaborare de recomandări și propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea producerii unor riscuri economice, precum și elaborarea unui mix de politici economice, fiscal și monetare pentru diminuarea potențialelor efecte economice negative ale epidemiei Covid-19 asupra agenților economici din România.


Propunerile de măsuri pot fi transmise pe adresa de e-mail: cciaalba@cciaalba.ro.

Lasă un comentariu