Adoptă o școală, proiect inedit al Inspectoratului Școlar Județean Alba


Îmbunătăţirea calităţii educaţiei din judeţul Alba este o prioritate a Inspectoratului Școlar Județean Alba. Într-o perioadă de profunde transformări la nivelul societăţii educaţia rămâne cea mai importantă cale de reuşită. Traversăm o perioadă de schimbare de paradigmă în educaţie generată de contextul epidemiologic, iar învăţarea digitală este provocarea căreia trebuie să-i facă faţă profesorii, elevii dar şi părinţii.

O schimbare veritabilă a sistemului educaţional românesc nu se poate realiza fără solidaritate şi fără implicarea activă şi autentică a tuturor factorilor cărora Ie pasă de calitatea absolvenţilor şcolii, pentru că toţi avem copii sau vom avea copii în România.

În demersul nostru de susţinere a transformării educaţiei ne bazăm pe solidaritatea şi implicarea dumneavoastră, a mediului de business, în a forma un sistem de educaţie capabil să crească tineri ce contribuie mai departe Ia binele lor, al societăţii şi al economiei.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Alba, vă propune proiectul „ADOPTĂ O ŞCOALĂ” prin care dumneavoastră, operatorii economici interesaţi, puteţi susţine îmbunătăţirea calităţii educaţiei în una sau mai multe unităţi de învăţământ pe care o/le veţi alege. Susţinerea şcolilor poate viza:

 • Oferirea de exemple de bună practică în managementul afacerii dumneavoastră, exemple ce pot fi transferate la nivelul scolii pentru un management performant;
 • Susținerea unor activități de formare și dezvoltare profesională pentru cadrele didactice din școală;
 • Dotarea unității de învățământ cu dispozitive pentru susținerea lecțiilor online;
 • Asigurarea dotării cu dispozitive digitale pentru copiii cu posibilități materiale modeste;
 • Îmbunătățirea condițiilor de învățare din școală  prin amenajare/dotare cu mobilier a unor săli de clasă și amenajarea  bazei de practica;
 • Sustinerea și organizarea în parteneriat a unor proiecte educaționale;
 • Stimularea și recompensare unor elevi și profesori care au dovedit progres constant în învățare  și au obținut performanțe în activitate;

Prin acest proiect se va crea o legătură benefică și utilă, între  agentii economici și scoli,         un parteneriat real cu rezultate și efecte dezirabile pe termen lung.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba va organiza o întâlnire, online, de lansare a acestui proiect, la care veţi fi invitaţi să participaţi cei care alegeţi să susţineţi proiectul nostru.

Vă transmitem baza de date cu unităţile de învăţământ din judeţ unde avem rugămintea să bifaţi intenţia de adopţie în dreptul numelui unităţii de învăţământ pe care doriţi să o susţineţi şi să completaţi datele solicitate pentru identificare, până la data de 07 decembrie 2020.

Persoane de contact pentru orice clarificare referitoare la acest proiect:

• Inspector şcolar prof. Gabriela Marina, tel. 0756714364, email: marina.gabriela@isjalba.ro
• Inspector şcolar prof. Florin Cristian Dincă, tel. 0721565867, email: dinca.cristian@isjalba.ro

Descarcă document unități școlare de aici.

2 comments

 • / Răspunde

  O inițiativă bună ,de solidaritate ,între mediul de afaceri și sistemul de învățământ.
  Salut această inițiativă!

 • Nicolae Marginean
  / Răspunde

  O initiativa foarte buna. Sper ca doar mediul de afaceri sa nu fie prea vlaguit in aceasta perioada critica, pentru a oferi putin sprijin scolilor care au cu adevarat nevoie. Si sper ca si societatea civila, cetatenii, sa se implice in proiect. Eu sunt gata sa donez tehnica de calcul si carti in acest proiect.

Lasă un comentariu